DILTEDOTTEN

ALLE BILDER OG ALT INNHOLD ER PRIVAT OG TILLATES IKKE  KOPIERT UTEN AVTALE MED EIER!

OM OSS
DILTEDOTTEN, OPPDRETT AV BICHON HAVANAIS I ÅLESUND
Diltedottens innehavere  er meg,  Bente Bjørneset og min mann Frank Farstad. Kennelnavnet ble Diltedotten. Vi synes dette er svært beskrivende for rasen: En pelsdott som alltid dilter i hælene dine og vil være der du er. Vi driver oppdrett som hobby av denne herlige rasen. Oppdrett er en av våre mange hobbyer så vi lever ikke av dette.
Vi bor på Myrland i Ålesund kommune og har hjemmeboende per i dag et knippe Havanaisfrøkener. Hundene i vårt oppdrett lever alle som familiemedlemmer. Vi bor i en stor enebolig med stor hage som er gjerde rundt. I følge andre som er innom så er her et eldorado for hundene. Hund har blitt terapi for matmor som er arbeidsufør etter arbeidsulykker. Med smertene og begrensningene hun har på grunn av sine skader og plager så gir hundene henne mye glede! Husfar er like hundegal som matmor. Barn og svigerbarn er også litt med i dette her. Hundene gir så utrolig mye glede til alle og enhver av oss!
Det hele startet med vår Bella. Det ble begynnelsen på et eventyr som vi fortsatt har med denne rasen. Bella er jo, som alle sier om sin egen hund, helt unik! Hun er ei utrolig klok, morsom og tøff frøken. Ja det gikk som det måtte gå, vi bare måtte ha en til. Ikke lenge etterpå kom vår Glorian. Deretter kom Mia. Så Kissie, Bonita, ja vi har faktisk en rekke Havanaiser i bunn som alle er importer. Vi har vært utrolig heldige med vårt oppdrett. Vi har gjort det meget bra i utstillingsringen også og vi har per i dag 17 Norske Utstillingschampions! Vi jobber kontimuerlig og håper på flere Champions med tiden. Vi reiser en del på utstilling land og strand rundt i perioder når vi har mulighet til dette. Vi bor jo oftest ei dagsreise hit eller dit, men drar når vi har mulighet.
Med å drive utstilling og oppdrette på det vi vet er rasetypiske individ er for oss utrolig vikitg. Vårt avlsmål er å avle frem rasetypiske Havanaiser som er av god kvalitet, som er ved god helse og som har god mentalitet. Vi avler kun på friske individ. i ønsker at våre avkom skal være godt fungerende og være til stor glede for sine familier og for samfunnet.
Vi har kull når vi kan vie all vår tid til preging av valpene. Pregingen i den korte tiden vi har de før de flytter til sine familier er for oss kjempeviktig. Å kunne gi fra seg en godt preget valp til en familie som er ny med hund er for oss et must. Ved valpelevering så setter vi av godt med tid til hver og en av våre valpekjøpere som kommer hjem til oss. Før dette har vi kontakt per e-post og per telefon. De som bor i nærheten kommer innom. Vi er der i ettertiden også for de som treger litt råd og oppfølging.
PGA KORONA så har vi laget videosnutter hva gjelder for opplæring av stell av valp. Dette så vi ikke står opp i hverandre. Det har fungert veldig godt for valper vi har levert fra 2020.
Ønsket om å kunne gi noe tilbake til rasen og glede enda flere mennesker med å drive oppdrett meldte seg. Rasen har gitt oss så utrolig stor glede. Dette er glade, artige, enkle og kloke små 4-beinte venner som vi tar med oss rundt omkring på våre reiser med tidligere bobil hovedsaklig, men vi har også nå noen skikkelige motorsykkelryper. Det er utrolig artig at de liker det sistnevnte.
Vi har pr i dag noen herlige små damer boende hjemme hos oss, og vi har noen som bor i fôrfamilier. Hundene våre står veldig sentralt i våres liv. Vi vet at hundene i fôrfamilier får all den oppmerksomhet de fortjener. De har sin familie fra dag en og får være midtpunktet der de bor på livstid. Dette fungerer utmerket for oss. Vi har en fantastisk gjeng rundt oss og har et utrolig fint samarbeid med våre fôrfamilier. Våre hjemmeboende Havanaiser er høyt prioritert og får være med på det aller meste.
Vi har i alle år hatt Bobil som vår "Hytte på Hjul". Der har vi kost oss i helger og ferier. Hundene storkoste seg når vi var i denne for da var vi så nær hverandre og hadde så god tid til hverandre. Vi reiste og bodde i denne når vi fartet til utstillinger rundt omkring i landet. I tillegg har vi hatt campingvogn med spikertelt på Bjorli som vi brukte mest på vinterstid en 3 årsperiode. Bobil og Campingvogn er nå byttet ut med hytte i Valldal frå desember 2020! Her koser vi oss med våre 4-beinte!! Her er det også godt tilrettelagt for valper og kull.

Bente er vel godt over gjennomsnittet interessert i denne rasen og har følgende kurs: OPPDRETTERSKOLEN KURS1 & 2 om oppdrett,  AVLSRÅDSKURS 2011, KYNOLOGIKURS  høsten 2011. Dette er alle kurs i regi av Norsk Kennel Klubb. Bente har sittet i Avlsrådet i Norsk Bichon Havanais Klubb siden oppstarten av avlsrådet og frem til 2017.

Vi har et lite, velstelt og veldig familienært hobbyoppdrett. Vi planlegger kull bare når vi kan gi all vår tid til valpene. Det optimale oppdrett av valpene og den mangfoldige pregningen i de første leveukene ligger oss på hjertet, dette slik at valpekjøpere kan ha like mye moro med hunden sine som vi har med våre hunder. Våre valper vokser opp i husets hjerte som er stua/kjøkken enten det er heime i Ålesund eller på hytta i Valldal. Bilturer får de alle trening i før de forlater oss for her kjøres det flere x ukentlig. Hvis været tillater det er vi også mye ute. Lek og sosialisering er høyt prioritert hos oss og de får møte svært mange mennesker før de forlater oss. Valpene har dermed et fantastisk grunnlag for videre utvikling og læring når de flytter til sin nye familie.

Pregningen av valpene er vår første prioritet! Når vi har et kull blir heller ikke noe avgjort før de er nesten leveringsklare. Jeg vil se hvordan de utvikler seg før jeg avgjør hva og hvem som blir deres fremtid. Valpene skal passe inn i sine familier etter hvilke type og energi de har.
Valpene er selvfølgelig registrert i NKK! Foreldre til alle våre valper er registrert i DogWeb med Patellastatus 0/0, og de er øyelyst i hht retningslinjer og regler for avl i Norsk Bichon Havanais Klubb. Våre valper leveres med stamtavle og kjøpeavtale. De har fått sin første vaksine, de har en helseattest som er maks 2 uker gammel og valpene er id-merket med Chip. Mye informasjon får du med skriftlig. Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å sette av rikelig tid ved levering av valp til hver enkelt valpekjøper. Full opplæring blir gitt via en Facebookside med filmsnutter og forklaringer, og jeg er her for de som trenger mer oppfølging seinere også:)
Det er kjekt at vi dann og vann får treffe igjen valper fra vårt oppdrett.  Vi har egen Facebook-gruppe for våre valpekjøpere der de kan ha kontakt med andre som har Diltedotter.
Vår hjemmeside har du allerede funnet: www.diltedotten.com
Med vennlig hilsen Bente & Frank       I have taken classes to learn more about breeding, genetics etc and these classes are direted of the Norwegian Kennel Club.
I have the following classes:


Ta kontakt på mail

valp@diltedotten.com

Bente Bjørneset

Ålesund